Philips B5X61A
Sluit dit venster om terug te keren naar het overzicht

Afbeelding 1.

Gegevens over deze radio:

 bouwjaar :

 modeljaar 1956

 buizen :

 ECC85, ECH81, EF85, EF89, EABC80, EL84, EL86, EZ80

 ontvangst :

 LG MG KG FM

 overige gegevens :

 Je zou het niet zeggen, maar de kast van deze radio heeft in 6 stukken gelegen. Gelukkig zaten de meeste breukvlakken in het gelakte deel (rondom de toetsen), zodat ik na verlijmen de ontbrekende stukjes met plamuur weer glad kon afwerken. Ook van dichtbij zie je er nauwelijks meer iets van.

Verschillende mensen hebben opgemerkt dat de kleur van de rand rond de schaal en doek te donker is, dat klopt op zich wel, maar ik vind deze kleur gewoon erg mooi bij de rest passen, en ben zeer blij met het resultaat.

Hij speelt trouwens ook voortreffelijk, met de Output TransformerLess eindtrap. (EL84/EL86). Elektrisch diende er ook het een en ander aan gerepareerd te worden. In het middenfrequent versterkings gedeelte (EF85 + EF89) waren een aantal hoogohmige weerstanden ('koolmassa' weerstanden, met waarden van 100 tot 600 kOhm) zeer omhoog gegaan in weerstand zodat de versterking nihil geworden was. Na vervanging is de radio bijzonder gevoelig geworden. Een iets jonger broertje heb ik onlangs verkocht

 verzamelstatus :  In de collectie.